Afbeelding van Triangle of Sadness

Filmrecensie van Triangle of Sadness

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 1.0/10

Dit is een absurdistische filmhuisfilm over een jong stel Carl en Yaya dat een cruise cadeau krijgt. Hij is model en zij is vooral op zoek naar een rijke vent waar ze mee kan trouwen. De film bestaat uit drie stukken. Carl en Yaya gaan op date, Carl en Yaya op het jacht en Carl en Yaya op een eiland met schipbreukelingen. Het eerst deel is een soort agressietraining. Het tweede deel is een grappig bedoelde komedie die geen komedie genoemd mag worden en het derde deel is Lost, maar dan dom. Verschrikkelijk, deze kan overslaan.

Deel 1: samen op date.
Carl en Yaya zijn samen op date. De rekening komt en als hij de rekening pakt om even te bekijken hoeveel het bedrag is, bedankt zij hem voor het betalen van de rekening. Zij gaat er direct vanuit dat hij betaald. Carl gaat uit zijn plaat. Ze gaan terug naar het hotel waar ze een hele scene schoppen in de lift. Daarna volgt een soortgelijke scene in hun hotelkamer. Het blijkt een relatie waarbij je niet het gevoel hebt dat ze elkaar echt vertrouwen. Door de hele film heen zijn ze wantrouwend en jaloers.

Deel 2: het jacht.
Carl en Yaya krijgen veel gratis door het werk dat ze doen. Zo ook de cruise op het luxe motorjacht. Het motorjacht is gevuld met allerlei te rijk volk. Stellen die al jaren bij elkaar zijn. Oud geld en nieuw geld, alles is aanwezig. Iedereen loopt ermee te koop en elke gast blijkt op zijn of haar eigen manier knettergek.

De crew van het jacht bestaat uit witte mensen die de gasten bedienen en Aziatische mensen om benedendeks alles te regelen, zoals de schoonmaak en de machinekamer. De kapitein is straalbezopen en heeft zich opgesloten in zijn kamer. De mensen die bedienen mogen nooit nee zeggen tegen een gast. Zo eist een gast dat een serveerster in de hottub gaat zitten en dat alle personeelsleden van de waterglijbaan af gaan die buiten het schip wordt opgehangen. Ook vraagt een gast of ze de zeilen op dit motorjacht willen wassen. Natuurlijk mevrouw, doen we subiet!

Op een avond wordt er een chique maaltijd aangeboden waar de kapitein bij is. Hij blijkt nog altijd dronken en zakt verder door met een rijke Rus die kunstmest verkoopt en zowel zijn vrouw als zijn minnares op vakantie heeft meegenomen. Buiten raast een storm en het jacht deint op en naar. Elke gast loopt kotsend en zeeziek terug naar hun kamer. De gangen, de buitenzijde van het schip, alles zit onder de kots. Ook de maaltijd zelf valt verkeerd en wie niet kotst, zit met diarree op het toilet.

De Rus en de kapitein verplaatsen zich van de eetzaal naar de communicatiekamer waar zij via de intercom de gasten toespreken. Karl Marx en Lenin vliegen door de boxen. Ook zegt de Rus dat het schip ten onder gaat. De gasten trekken direct hun reddingsvesten aan. Ook de stroom valt uit, de toiletten stromen over en gasten liggen dood of buiten bewust zijn in de gangen. Je verwacht dat dit gefilmd wordt met wat humor, maar alles wordt gefilmd zonder grappig muziekje of grappen. Je ziet gewoon het goor in beeld, maar meer ook niet.

Het jacht overleeft de storm en ze komen in rustig vaarwater terecht. Een oud stel dat op het dek over de zee kijkt, vindt een handgranaat op het dek. Ze pakken het op en deze ontploft. Daarna volgen geweerschoten en is er een grotere explosie op het achterdek. Je ziet niet hoe het jacht zinkt, maar even later liggen de gasten op een kiezelstrand uit te puffen.

Deel 3: het eiland.
Op het strand liggen de verhoudingen compleet anders. Niemand hoort meer bij de gasten of de crew, maar het is één groep geworden die moet overleven. De schoonmaakster Abigail benoemd zichzelf als leider van de groep, omdat zij kan vissen en weet hoe je vuurt maakt. Zeg maar dictator. In het land der blinden... Ze maakt er gelijk enorm gebruik van door met Carl naar bed te gaan in ruil voor voedsel. Dat vindt Yaya niet leuk, maar Carl doneert het voedsel dat hij krijgt aan haar.

Gek genoeg besluit niemand het eiland verder te onderzoeken. Niemand gaat de bergen beklimmen om hogerop een kijkje te nemen hoe het eiland eruit ziet, of het bewoont is en of het wel een eiland is geen niet vastzit aan iets groters. Pas na dagen op het eiland en dik drie kwartier verder in de film vinden Abigail en Yaya een luxe resort aan de andere kant van het eiland. Dat lange wachten had dus helemaal niet gehoeven als ze niet lui op het strand waren blijven zitten, maar gewoon het eiland waren gaan ontdekken. En Carl had geen seks hoeven te hebben met Abigail, enzovoort. Rijken doen wat rijken doen.

Het is een vreemde film die nooit ergens leuk, spannend of interessant wordt. Doordat de film in het derde deel een beetje Lost en Cast Away is, hoop je nog dat het beter word. Maar nee, het blijft saai.

Samenvatting van de film Triangle of Sadness
Carl en zijn partner Yaya worden op een luxe cruise uitgenodigd. Door een ongeluk zinkt het jacht en strandt het koppel met enkele miljardairs en een schoonmaakster op een eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet.
Bekijk hier de trailer van Triangle of Sadness
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Triangle of Sadness

Releasedatum: 18-09-2022
Gesproken talen: Grieks, Duits, Zweeds, Akan, Engels, Tagalog, Frans
Looptijd: 2 uur 27 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via VRT MAXDeze film kan je zien via VideolandDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via Film1Deze film kan je zien via CineMemberDeze film kan je zien via KPNDeze film kan je zien via meJaneDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre