Afbeelding van Winnie the Pooh: Blood and Honey

Filmrecensie van Winnie the Pooh: Blood and Honey

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 1.0/10

Wat een verschrikkelijk film. Vooraf was natuurlijk de hype dat er een horrorfilm werd gemaakt over Winnie de Poeh. Maar dat je dan deze gore pulp durft af te leveren, is tragisch. Deze kan je overslaan.

Winnie de Poeh heeft het zwaar gehad. Christoffer Robin heeft hem verlaten, hij is opgegroeid. Onderwijl zijn Winnie de Poeh en Knorretje verhongerd en vereenzaamd in het bos waar ze wonen. Ze waren afhankelijk geworden van het voedsel dat door Christoffer gebracht werd. Ze leven van honing en van mensen.

Hun haat tegen mensen is zo groot dat ze iedereen willen vermoorden die ze tegenkomen. Niemand is veilig voor hen. Winnie de Poeh en Knorretje zijn in dit verhaal half mens, half dier. Dat maakt het makkelijker om dit verhaaltje te vertellen.

In het begin van de film gaat Christoffer terug naar het bos om zijn oude vrienden weer te zien. Hij neemt zijn verloofde mee die direct door hen wordt vermoord. Christoffer wordt zelf aan het plafond gehangen en gemarteld. Dit krijg je allemaal te zien in de film.

Dan is er een groep vriendinnen die een vakantiehuis aan de rand van het bos hebben gehuurd. Deze worden ook allemaal vermoord door Winnie de Poeh en Knorretje. En niet zoals in andere horrorfilms, dat het buiten beeld plaatsvindt. Nee, je krijgt alles breed in beeld te zien. Elke scene is doordrenkt van geweld. Elke moordmethode is gruwelijker dan de vorige.

Het is een vreselijke film geworden die het kijken niet waard is.

Samenvatting van de film Winnie the Pooh: Blood and Honey
Tijdens zijn jeugd raakte Christoffer Robinson bevriend met Winnie de Poeh, Knorretje en hun vrienden, speelde spelletjes en voorzag hen ook van eten. Naarmate hij ouder werd, werden deze bezoeken schaarser, net als de voedselvoorraad, waardoor Poeh en de anderen steeds hongeriger en wanhopiger werden. Toen Christoffer naar de universiteit ging, stopte de bezoeken helemaal, waardoor ze volledig verwilderd en losgeslagen werden. Poeh en Knorretje werden zelfs zo wanhopig dat ze besloten Iejoor te offeren als hun maaltijd. Nu is Christoffer samen met zijn nieuwe vrouw teruggekeerd naar het bos, in de hoop haar aan zijn oude vrienden voor te stellen. Poeh is hier niet van gediend en dit zorgt ervoor dat ze op een moorddadige rooftocht gaan naar menselijk vlees als ze een groep universiteitsmeisjes tegen zich in het harnas jagen die een landelijke hut vakantie vieren. Krijgt Christoffer Poeh nog op het juiste pad?
Bekijk hier de trailer van Winnie the Pooh: Blood and Honey
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Winnie the Pooh: Blood and Honey

Releasedatum: 27-01-2023
Gesproken talen: Engels
Looptijd: 1 uur 24 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via Amazon Prime VideoDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via KPNDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre