Afbeelding van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Filmrecensie van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 8.0/10

Gave film, veel actie en veel humor. Erg geslaagde film het slechte en kwade lekker in beeld brengt, inclusief een flinke berg magie en mooie vechtscenes. Goed gedaan, ga deze zien.

Het verhaal speelt zich af in een fictieve middeleeuwen. Je weet wel, steden met hoge muren, kasteelheren en uiteraard toveraars en heksen. Het spel, of in elk geval de beesten die erin rondlopen en de steden, zijn (losjes?) gebaseerd op het populaire spel Dungeons & Dragons (DnD). Maar dit is een op zichzelf staand verhaal. Je hebt geen voorkennis nodig om er vol van te kunnen genieten. Ken je DnD wel, dan is het een warm bad met plaatsen, beesten, namen en steden die jij al kent.

Edgin, een dief die in zijn hart goed is, heeft gestolen van een rode tovenaar. De tovenaar neemt wraak en dood zijn vrouw. Zijn vrouw heeft hun dochtertje Kira verstopt, die overleeft de aanval. Edgin besluit fulltime dief te worden en vormt een bende om zich heen. Hij vindt Holga, een dame die zo sterk is als een paard. Samen voeden ze Kira op, waarbij Holga de moeder is die ze nooit had. Holga gaat meedoen met Edgins dievenbende. Dat doet ook Simon, een tovenaar zonder zelfvertrouwen. Forge, een sjacheraar met charme. Sofina, een sterke tovenares. En Doric, een vormwezen die haar lichaam kan veranderen in allerlei beesten, zoals uilen, herten en wormen. Elk teamlid heeft een eigen kunstje en dat is handig als je mensen wilt beroven of dingen wilt stelen.

Omdat de vrouw van Edgin is neergestoken met een dolk van een rode tovenaar, kan zij met de steen der verrijzenis weer tot leven gewekt worden. Edgin weet dat die steen in een kasteel ligt en hij besluit die met de bende te gaan beroven om zo zijn vrouw te kunnen redden. In het kasteel, keert Sofina zich tegen hen. Forge en Simon weten te ontsnappen, maar Edgin en Holga komen in een cel terecht. Het lijkt dan nog een ongeluk te zijn. Ze denken dat Sofina een fout maakte, waardoor in de cel terecht komen.

Edgin en Holga weten te ontsnappen en zoeken Kira op die inmiddels bij Oom Forge is ingetrokken. Forge blijkt een stadsheer te zijn geworden. Hij leidt de stad Neverwinter en weet met zijn charme iedereen om te tuin te leiden. Hij krijgt hulp van Sofina die alles en iedereen betovert. Het was dus geen foutje van Sofina, maar een geplande actie.

Forge en Sofina hebben een deal gesloten. Zij mag haar duistere krachten gebruiken om de bevolking van de stad om te toveren in een leger voor de onderwereld. Forge krijgt op zijn beurt een bootlading schatten voor zijn rol in het bedrog. Om iedereen in de stad bij elkaar te brengen, organiseren zij een toernooi in een arena. Mensen die moeten door een doolhof rennen opgejaagd door enge beesten met toverkracht.

Edgin, Holga, Simon en Doric worden ook in die arena gezet, maar weten daar door samen te werken uit te komen. Sofina heeft dat echter door en richt haar toverkracht op het team. In de tussentijd moet Edgin zijn dochter ook nog eens overtuigen dat hij geen slechte vader meer is, maar juist goede dingen wil doen. Als tijdens het gevecht tussen het team en Sofina Holga ook wordt gestoken door een dolk van een rode tovenaar, moet Edgin kiezen voor wie hij de steen der verrijzenis gebruikt. Voor zijn vrouw of voor Holga?

De film doet denken aan een combinatie van Fantastic Beasts and Where to Find Them, Prince of Persia, The Maze Runner en Shrek. Forge (Hugh Grant) doet me erg denken aan Heer Farquaad en heeft ook die flair van Farquaad in zich. De muziek is goed, zelfs het zingen van Chris Pine kan ermee door. De dialogen en verhaallijn zijn wel wat voorspelbaar.

Het is een leuke film om te zien. Natuurlijk zijn er al verschillende films over DnD verhalen gemaakt, maar dit is wel een leuke frisse opzet. De casting is goed gedaan, iedere acteur past goed bij zijn of haar rol. De vechtscenes, onder meer met Holga en tientallen ridders, zijn mooi in beeld gebracht en goed gechoreografeerd. Holga wordt gespeeld door Michelle Rodriguez (ja, die van de The Fast and the Furious films), dus je verwacht wel dat Dominic Toretto elk moment de film in kan stappen. Rodriguez kan ook op deze nieuwe DnD familie rekenen.

Ga deze film zien als je zin hebt in goede actie met humor en uiteraard grappen van begin tot eind. Hint: blijf even zitten na de eerste aftiteling.

Samenvatting van de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
In een wereld van magie en draken ontketent een charmante dief onbedoeld een groot kwaad. Hij heeft een eeuwenoud, verloren relikwie gestolen en het aan de verkeerde persoon gegeven. De dief, een bard, wil zijn fout rechtzetten en de wereld redden. Hierbij krijgt hij hulp van een barbaar, een tovenaar, een druïde en een paladijn. (Bron: filmtotaal.nl)
Bekijk hier de trailer van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Releasedatum: 24-03-2023
Gesproken talen: Engels
Looptijd: 2 uur 14 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via NetflixDeze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via Microsoft StoreDeze film kan je zien via KPNDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre