Afbeelding van Don't Let Go

Filmrecensie van Don't Let Go

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 5.0/10

Ashley woont bij haar ouders. Papa is boefje dat zijn best doet om zijn leven te beteren. Doordat haar ouders niet erg goed op haar letten of voor haar zorgen, speelt haar oom Jack een grote rol in haar leven.

Jack is rechercheur en op de moment wanneer haar ouders haar weer eens laten zitten, vangt Jack haar op. Bijvoorbeeld wanneer ze haar niet ophalen van het busstation, komt Jack haar halen en neemt haar mee uit eten. Ashley en Jack ontwikkelen een sterke band met elkaar.

Als Jack achter zijn bureau dossiers aan het verwerken is, krijgt hij een telefoontje van Ashley. Het is een brokkelig telefoongesprek en Jack kan haar niet goed verstaan. Als hij haar terugbelt, neemt ze niet op. Hij is bezorgd, maar maakt toch zijn werkdag af. 's Avonds gaat hij naar het huis van zijn broer en treft Ashley, zijn broer, zijn schoonzus en zelfs de hond dood in het huis aan. Ze zijn allemaal omgekomen door een misdrijf.

Jack rouwt en begraaft de hele familie. Zijn politiepartner Bobby steunt hem en helpt hem door deze zware tijd te komen. Jack neemt een tijdje vrij van zijn werk, want hij wil zich kunnen richten op de zaak van zijn broer. Hij wil uitzoeken wie dit heeft gedaan.

Dagen nadat hij het gezin dood aantrof, gaat zijn mobiel over. Het is de mobiele telefoon van Ashley en verbaasd neemt hij op. Het is Ashley, maar hij is te verbouwereerd en kan niks terugzeggen. Zij doet heel gewoon, alsof er niets aan de hand is. Leeft ze nog? Hij zoekt de mobiele telefoon van Ashley op in haar huis en vindt die in de badkamer waar hij Ashley eerder aantrof. Hoe kan hij nu Ashley gesproken hebben nadat hij haar dood aantrof?

Opnieuw gaat de telefoon af en Jack praat met Ashley. Hij vraagt haar allerlei dingen, zoals teken wat op de schuurdeur. En welke dag is het? Ashley blijkt niet in dezelfde tijd te leven als hij doet. Zij leeft enkele dagen voor het voorval en hij enkele dagen erna. Blijkbaar belt zij hem vanuit een andere tijd.

Jack vraagt haar kleine onderzoekjes te doen en langzaam komen ze dichterbij de waarheid. Zijn broer, haar vader wilde echt uit die wereld stappen en zijn leven beteren. Maar hij werd tegengewerkt. Jack gaat tegen de wet en tegen het korps in om dit uit te zoeken. Hoe verder hij komt met zijn onderzoek, hoe meer vragen hij krijgt van Bobby, zijn chef bij de politie en interne zaken. Hij kan namelijk moeilijk aan hen uitleggen dat Ashley hem helpt zonder knettergek te klinken. De grote vraag is, lukt het Jack om zijn nichtje op tijd te redden?

Deze film gaat snel en is rommelig. Hoewel er een prima verhaallijn in zit, neemt Ashley soms verkeerde beslissingen zoals te ver willen gaan in dingen uitzoeken voor Jack. Ze weet ter nauwe nood te ontsnappen aan boeven en fietst op haar fietsje door de stad zonder na te denken. Het valt op dat er niet uitgelegd wordt hoe dit tijdsverschil van vele dagen ontstaan is. Hoe kunnen ze elkaar bellen terwijl ze in andere tijden leven? Je moet maar raden dat het komt door de keuzes die je dagelijks maakt, zoals brood of yoghurt als ontbijt. Oorzaak en gevolg.

Jack en Ashley moeten er natuurlijk achter komen dat ze in verschillende tijden leven. Dat duurt een tijdje, zeg maar gerust de halve film. Als kijker heb je dat dan al lang door en wil je naar het scherm schreeuwen dat ze meer met elkaar moeten praten. Niet dat weinig gepraat wordt, de hele film bestaat uit dialogen, vaak telefonisch uiteraard.

De rol van Ashley wordt gespeeld door Storm Reid, die ook recent Missing heeft gemaakt. Ook hier speelt ze de hard schreeuwende, bokkende en jankende tiener die graag wil helpen, maar vooral gewoon bang is. Haar rol is hier ietsje stoerder, maar het scheelt niet veel.
Conclusie: het is een film die Netflix lekker opvult. Je kunt 'm gaan zien, maar er zijn zeker leukere films beschikbaar.

Samenvatting van de film Don't Let Go
Nadat de familie van een man vermoord wordt, krijgt hij een telefoontje van één van de overledenen: zijn nicht Ashley. De man weet op het eerste gezicht niet of hij geesten ziet of dat hij zijn verstand verliest, maar naderhand volgen er nog meer telefoontjes. Deze zullen hem helpen de geschiedenis te herschrijven.
Bekijk hier de trailer van Don't Let Go
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Don't Let Go

Releasedatum: 30-08-2019
Gesproken talen: Engels
Looptijd: 1 uur 47 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via NetflixDeze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via Microsoft StoreDeze film kan je zien via meJaneDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre