Afbeelding van De Tatta's

Filmrecensie van De Tatta's

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 7.0/10

Vader van een rijk gezin maakt een misser en verliest hun spaarcenten. Dus er moet verhuisd worden. Opa wil ze niet in huis hebben, ze hebben geen naaste familie, dus dan maar een flatje van een kennis in een volksbuurt. Tsja, dat is compleet anders dan ze gewend zijn. Ze gaan alles doen wat erbij hoort, een andere baan, andere vrienden, andere relaties.

De Tatta's is leuke Nederlandse komedie met ongelofelijk veel clichés, verkeerd gebruikte straattaal, maar met een familiegevoel en liefde voor elkaar. Zowel binnen de eigen familie, als binnen collega's die meer worden dan alleen collega's. En begrip voor elkaar hebben.

IJzersterke rol van Leonie ter Braak die de moeder van het gezin speelt. Leo Alkemade speelt de loser van een vader met de bekende humor zoals we dat van Leo gewend zijn. En de kids zijn ook wel oké. Lekker verwend en alles over the top.

Je zit in de zaal niet te schaterlachen, soms is het zeker grappig. Maar je zit ook met plaatsvervangende schaamte. Hoe weten ze niet wat een pagga slaan is? De zoon gebruikt straattaal te pas en te onpas en denkt dat de serie Mocromaffia de waarheid is? Hoe zijn deze witte mensen zo wit en wereldvreemd in ons kleine Nederland?

Lekker relaxt entertainment voor 90 minuten bios. Verwacht geen hoogstaande film, maar gewoon leuk. Verdriet wordt niet verder besproken, zoals de zwerver die zijn gezin kwijt is geraakt. Maar het wordt wel voldoende aangeraakt om enige emotie in de film te stoppen. Alles blijft oppervlakkig.

Nog wel leuk: je herkent locaties van andere recente films, bijvoorbeeld dezelfde flatdeur is eerder gebruikt in The Way To Paradise (2022 in de bioscoop) en is dat het koffiehuis uit Van God Los?

Samenvatting van de film De Tatta's
Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen zeker wel. Dan kan hij een nog grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw en kinderen verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest
Bekijk hier de trailer van De Tatta's
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van De Tatta's

Releasedatum: 22-12-2022
Gesproken talen: Nederlands
Looptijd: 1 uur 30 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via Amazon Prime Video
Meer films van dit genre