Afbeelding van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Filmrecensie van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 6.5/10

Okee, je neemt de grootste bad-ass slechterik Kang the Conqueror die verschillende universums heeft vernietigd of beschadigd, die een universumtijdreismachine heeft, zelf superkrachten heeft en daar stuur je de enige superheld die hem kan tegenhouden... Ant-Man. Tsja.

Even het verhaal in het kort. Ant-Man is een gewone man met superkrachten en een cool pak. Ant-Man heeft een schoonvader die wetenschapper is die mieren intelligent maakt door ze dingen te leren. Hij heeft een schoonmoeder Janet die jarenlang in het quantumuniversum opgesloten heeft gezeten. Hij heeft een vriendin die ook een superheld is met een cool pak. En hij heeft een dochter Cassie die ook superheld wil worden en al een cool pak heeft. Het is een familiebedrijf.

Zonder dat Ant-Man het weet, maakten Cassie en opa een soort kompas in het mierenlaboratorium van opa. Hiermee kun je het quantumuniversum in kaart brengen. Om dat te doen, sturen ze een signaal het quantumuniversum in. Janet flipt, omdat zij weet dat Kang het signaal kan opvangen en dan weet waar ze zitten. Dat gebeurt. Kang opent een poort naar het quantumuniversum. Alles in het laboratorium wordt in die poort gezogen. De hele familie, het interieur, de mieren, alles komt daar terecht.

Een quantum is het kleinste deeltje dat de wetenschap op dit moment kent. Dus, je raadt het al, alles wordt veel kleiner. Maar dingen die klein zijn in ons universum zijn daar wat groter. Ant-Man en familie hebben de superkracht zelf groter of kleiner te worden. Dat blijkt zeer nuttig in dit universum.

Er leven zeer veel mensen en aliens in het quantumuniversum. Zij binden elke dag de strijd aan met Kang, die deze hele wereld overheerst met zijn superkrachten. Wie ze ook spreken, iedereen kent Janet die daar jarenlang blijkbaar rebellenleider is geweest.

Kang komt achter hen aan en zet vader en dochter gevangen. Janet heeft bij haar eerdere verblijf Kangs universumtijdreismachine gesaboteerd. Kang wil de machine maken en heeft daarbij de krimpkracht van Ant-Man nodig. In ruil daarvoor belooft Kang Cassie te laten leven. Ant-Man heeft geen keuze. Onderwijl weet Cassie te ontsnappen en via het communicatiesysteem van Kang de rebellen te mobiliseren. Dan barst de strijd los.

Deze revolutie, want zo mag je het wel noemen, doet mij direct denken aan de latere Star Wars films. Het wordt een soort kloonoorlog tussen de anonieme troepen van Kang en de rebellen die wordt uitgevochten in de stad waar Kang woont. De rebellen zijn grotendeels aliens, dus dat komt aardig overeen. De planten waar ze tussendoor lopen, de vliegschepen, het kleurgebruik doen me weer denken aan Avatar en Willy Wonka's Chocoladefabriek.

Kang is zo sterk dat er bijna niet van te winnen valt. Gelukkig is het hele familiebedrijf en de hele inhoud van het laboratorium in het quantumuniversum terechtgekomen. Samen sta je sterker en dat is wel nodig ook om dit verhaal rond te breien.

Samenvatting van de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Superheld-partners Scott Lang en Hope van Dyne, samen met Hopes ouders Janet van Dyne en Hank Pym, en Scotts dochter Cassie Lang, ontdekken dat ze het quantumuniversum verkennen, interactie hebben met vreemde nieuwe wezens en beginnen aan een avontuur dat hen zal duwen buiten de grenzen van wat ze voor mogelijk hielden.
Bekijk hier de trailer van Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Releasedatum: 15-02-2023
Gesproken talen: Engels
Looptijd: 2 uur 05 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via Disney PlusDeze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via Microsoft StoreDeze film kan je zien via KPNDeze film kan je zien via meJaneDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre