Afbeelding van Mummies (Momias)

Filmrecensie van Mummies (Momias)

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 7.0/10

Mummies is een grappige animatiefilm over de oud Egyptische dodenwereld die zich onder onze eigen wereld bevind. Het Kijkwijzeradvies is 6+ en dat klopt. Het is een film voor kleinere kinderen.

De toegang tot de dodenwereld vanuit onze hedendaagse wereld is via een graftombe in een piramide. Deze toegangsdeur is al eeuwenlang gesloten en de dode Egyptenaren hebben in de dodenwereld hun bestaan gewoon voortgezet. Rijtuigen, paleizen, een farao. Alles is eigenlijk gewoon hetzelfde gebleven. Het enige verschil zijn hun lichamen. Het zijn allemaal mummies.

De baldadige dochter van de Farao ziet trouwen als een verouderd concept en wil eigenlijk helemaal niet trouwen. Maar het is traditie om de vogel Feniks van de god Hathor een man voor haar te laten kiezen. Door deze via een Stargate (geen grap) op te roepen, vliegt het beest door de dodenwereld op zoek naar een geschikte partner.

Door het noodlot vliegt de vogel naar het huis van de hoofdrolspeler Toet de Wagenmenner en wordt hij verkozen tot de toekomstige man van de prinses. Hij moet naar het paleis komen en maakt daar kennis met de dochter van de farao, die hem niet ziet zitten. De Farao zet door en geeft aan dat ze moeten trouwen. Hij geeft Toet de ring die hij veilig moet bewaren tot de huwelijksdag.

Toet bergt de ring op in de piramide met de toegangsdeur naar de wereld van de levenden. En toevallig is er een archeoloog bezig met het onderzoeken en openen van die graftombe. De ring komt daardoor in de wereld van de levenden terecht. Toet, de prinses, het kleine broertje van Toet en hun krokodil gaan op zoek naar de ring in de hedendaagse wereld van de levenden.

De reis voert naar Londen waar het theaterstuk Aida opgevoerd. Aida speelt zich af in het oude Egypte, dus ze vallen niet direct op. De archeoloog heeft de ring als pronkstuk van de tentoonstelling in zijn museum gebruikt. Met wat hulp van gewone mensen komen zij uiteindelijk in het museum terecht en kunnen ze de ring weer meenemen.

Het is leuk om te zien hoe de mummies hun best doen om te begrijpen hoe onze wereld in elkaar zit. Waar zitten de paarden verstopt in een auto? Fotocamera's doen de mummies pijn, dus zien zij die als wapens. En vliegen doe je niet zelf, maar met een vliegtuig van Egyptair, uiteraard.

Al met al een leuke zoetsappige film voor jonge kinderen die aan 88 minuten met een paar spannende momentjes genoeg hebben.

Samenvatting van de film Mummies (Momias)
De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.
Bekijk hier de trailer van Mummies (Momias)
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Mummies

Releasedatum: 05-01-2023
Gesproken talen: Nederlands, Spaans
Looptijd: 1 uur 28 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via Microsoft StoreDeze film kan je zien via KPNDeze film kan je zien via TelenetDeze film kan je zien via Amazon VideoDeze film kan je zien via Max
Meer films van dit genre