Afbeelding van Asterix & Obelix in het Middenrijk

Filmrecensie van Asterix & Obelix in het Middenrijk

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 7.5/10

Yes, eindelijk weer een Asterix en Obelix film in de bioscoop. Een aanrader als je de vorige films van Asterix en Obelix ook leuk vond. Dit is geen animatiefilm, zoals de oudere Asterix en Obelix films, maar gespeeld door echte mensen.

Opeens staat een Chinese prinses voor de poort van het Gallische dorpje. Een krijgsheer heeft haar moeder de Keizerin van China ontvoerd. Omdat de Galliërs bekend staan om hun kracht en vechtlust, vraagt zij hen te helpen en haar moeder te bevrijden. Asterix en Obelix hebben wel zin in een snoepreisje, dus reizen zij mee met de prinses en haar vrouwelijke lijfwacht om de Keizerin te bevrijden.

De krijgsheer wil heel China veroveren. Hij maakt gebruik van een Romeinse adviseur. De adviseur reist naar Rome en vraagt Caesar te helpen bij het veroveren van China. Uiteraard pakt Caesar met zijn grote ego deze uitdaging aan en gaat hij de krijgsheer helpen. En zo staan Caesar en Asterix en Obelix toch weer tegenover elkaar.

De prinses blijkt een zwak te hebben voor blonde haren, iets wat in China zeldzaam is. De Galliërs staan wel bekend om hun blonde haren en langzaam ontstaat er wat verliefdheid in de groep reizigers. Maar of Walhalla dat nu zo leuk vindt, valt te bezien.

Alle gebruikelijke dingen zitten weer in de film. De vals zingende Bart, de toverdrank, de woordengrappen (ook goed gedaan in de Nederlandse versie). En nu zitten er natuurlijk ook veel Chinese dingen in, zoals meditatie, tai chi en goede gesprekken tijdens acupunctuur. Ik heb een paar keer goed kunnen lachen om de grappen in de film. De manier waarop Zlatan Ibrahimović een Romeinse soldaat speelt, maar vooral zichzelf blijft, is hilarisch.

De filmtechniek is ook compleet Chinees. Acteurs springen meters de lucht in, zoals bij Crouching Tiger, Hidden Dragon al het geval was. Een leuke aanvulling op de rondvliegende Romeinen door de toverdrank van de druïde!

In de Nederlandse versie het is de eerste minuten gek om de stem van Frank Lammers als Obelix en Buddy Vedder als Asterix te horen. Maar als je meer in het verhaal komt, went het gelijk. De stemacteurs zijn perfect gekozen voor de rollen die ze inspreken.

Samenvatting van de film Asterix & Obelix in het Middenrijk
Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook onderweg naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning...
Bekijk hier de trailer van Asterix & Obelix in het Middenrijk
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Asterix & Obelix in het Middenrijk

Releasedatum: 01-02-2023
Gesproken talen: Nederlands, Frans
Looptijd: 1 uur 51 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Hier kun jij deze film zien:
Deze film kan je zien via Apple TVDeze film kan je zien via Pathé ThuisDeze film kan je zien via Rakuten TVDeze film kan je zien via Google Play MoviesDeze film kan je zien via meJaneDeze film kan je zien via Amazon Video
Meer films van dit genre