Afbeelding van Selfiee

Filmrecensie van Selfiee

LET OP, spoiler alert.

Wat je hieronder leest, kan spoilers bevatten. Dan weet je opeens meer over deze film dan je lief is, maar je weet wel wat ik ervan vind. Ik schrijf gewoon wat zie. Dus weet waar je aan begint.

Bas geeft een 8.0/10

Leuke Bollywoodfilm met een aantal topacteurs uit India. Eindelijk weer een leuke grappige en ontroerende film uit India in de bioscoop!

De beroemde acteur heeft een nieuw rijbewijs nodig om opnamen te mogen maken voor zijn nieuwste film. Het oude rijbewijs is echter vermist en hij moet een nieuwe halen. Daarvoor moet hij naar de Indiase CBR. De examinator is enorme fan van deze beroemdheid en wil het proces graag versnellen in ruil voor een selfie met zijn zoontje en de acteur.

Jammer genoeg krijgt de pers hier wind en staat de acteur in grote getale op te wachten. Hij is niet blij en denkt dat de examinator de pers heeft gebeld. Hij kleineert de examinator in het bijzijn van zijn zoontje. De trots van de examinator is gekrenkt en de gemoederen raken verhit.

De examinator zweert dat hij deze beroemdheid het rijbewijs nu niet meer cadeau gaat geven, maar hem opnieuw af te laten rijden. Hij spant de pers voor zijn karretje en zorgt ervoor dat zij de acteur vragen stellen over vluchtgedrag en verkeersveiligheid. De acteur niet anders kan dan inderdaad opnieuw afrijden. Het wordt een strijd tussen de gewone man en de beroemde acteur. Wie zal er winnen? Of gaat het er helemaal niet om wie de held is en wie de slechterik? Wie zet zijn trots opzij?

Ik ben gewend om Europese of Amerikaanse films te bekijken en dan is een Bollywoodfilm zeer verfrissend, maar wel lekker over the top. Iemand die rent in slow motion, sarcasme dat uitgelegd wordt, af en toe een leuke te grote ontploffing en een mooi einde met uiteraard zang en dans. Het is klassiek Bollywood. Daarbij een verhaallijn over een rijexamen dat voor Nederlandse begrippen in een aflevering van een serie past, maar hier zodanig wordt uitvergroot dat het de hele film vult.

Ik bekeek deze film bij Kinepolis en het viel me op dat iedereen in de zaal klapt, huilt, lacht en de acteurs toejuicht als ze voor het eerst in beeld komen. Ook dat was leuk om mee te maken.

Samenvatting van de film Selfiee
Bollywood-superster Vijay Kumar moet een nieuw rijbewijs halen, van RTO-officier Om Prakash Agarwal, een diehard fan van Vijay. Maar een misverstand leidt tot een woordenstrijd tussen de twee, die uiteindelijk escaleert tot een vete die zich afspeelt in het bijzijn van de media en het hele land.
Bekijk hier de trailer van Selfiee
Deel deze pagina:
Bas Bekijkt

Bas Bekijkt

Bas schrijft over films, musea, pretparken en evenementen. Hij is een enorme fan van mooie films en series. Hij heeft duizenden goede, slechte, matige, supertoffe en onwijs saaie gezien. Bas schrijft altijd van zijn eigen mening en compleet onafhankelijk. Zijn passie is het vinden van de mooiste films en series, zodat jij weet wat je echt moet gaan zien en zeker niet wilt missen.

Poster van Selfiee

Releasedatum: 24-02-2023
Gesproken talen: Hindi
Looptijd: 2 uur 23 minuten

Deze film op IMDB
Deze film op The Movie Database (TMDB)

Meer films van dit genre